• Посилання скопійовано

ДМС відкрила дані щодо імпорту та експорту України за всіма товарами

Державна митна служба відкрила статистичні дані щодо товарообігу

ДМС відкрила дані щодо імпорту та експорту України за всіма товарами

Державна митна служба відкрила статистичні дані по товарообігу: відтепер обсяги імпорту та експорту України з будь-якою країною та по будь-якому товару доступні на онлайн-порталі.

Про це повідомляє прес-служба відомства, - передає "Економічна правда".

Держмитслужба запустила в тестову експлуатацію 9 нових розділів інтерактивного порталу аналітики. 

На порталі можна знайти дані про:

  • товарообіг за 2018 – І квартал 2020 рр. із подальшим оновленням: імпорт, експорт, сальдо;
  • обсяги оподатковуваного імпорту по кожній групі товарів та з будь-якою країною;
  • надходження до держбюджету від Митниці у розрізі: мито, акциз, ПДВ;
  • податкове навантаження на $1 по кожній позиції товарів (до 4-го знаку коду УКТ ЗЕД);
  • які товари Україна імпортує та експортує у розрізі: регіон, країна, країна-походження, митниця;
  • рейтинги у вигляді ТОП-5 позицій товарів, які Україна найбільше/найменше експортує/імпортує або ТОП-5 позицій товарів, за якими маємо найбільше від'ємне/позитивне торговельне сальдо; ТОП-5 країн, які сплатили найбільше/найменше мито при імпорті товарів в Україну тощо;
  • митну вартість одиниці товару (мінімальна, середня та максимальна) як-от авта, ввезеного з будь-якої країни, надходження від імпорту за одиницю товару тощо.

"Застосовуючи різні фільтри, можна дізнатися багато цікавих даних. Для цього ми записали 13-хвилинну відеоінструкцію, яка навчить вас користуватись інтерактивним порталом аналітики Митниці. Детальніші відеоогляди до кожного із 9-ти розділів ми запишемо невдовзі.

В найближчій перспективі відкриємо дані по товарам до 10-го знаку коду УКТ ЗЕД (зараз до 4-го знаку), та додамо можливість переглядати показники у гривні (наразі лише у доларах США)", - йдеться у повідомленні відомства.

У відомстві повідомляють, що через високий інтерес до даних та ймовірно велику кількість одночасних заходів на сайт, можливі тимчасові проблеми із доступом до сервісу. 

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»