• Посилання скопійовано

Уряд пропонує ВРУ змінити Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з ОАЕ

19 травня ухвалено рішення надати ВРУ на ратифікацію Протокол між Урядами України і Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін щодо уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал

Уряд пропонує ВРУ змінити Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з ОАЕ

Міністерство фінансів України розповідає, що Кабінет Міністрів України 19 травня ухвалив рішення надати Верховній Раді на ратифікацію Протокол між Урядом України і Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал.

Основні положення Протоколу передбачають:

  • збільшення ставки оподаткування процентів у країні, що є джерелом доходу, з 3% до 5%;
  • збільшення ставки оподаткування «технічних» роялті з 0% до 5% у країні, що є джерелом доходу;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей компетентних органів Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією;
  • нову статтю «Право на отримання вигід», яка обмежує можливості застосування пільгових положень Угоди, якщо основною метою є отримання таких пільг.

Зазначені зміни та ставки відповідають загальній практиці укладення Україною таких угод та протоколів до них з іншими країнами світу. Аналогічні за розмірами ставки містяться у переважній більшості конвенцій та протоколів до них, укладених нашою державою.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»