• Посилання скопійовано

Спрощено розмитнення окремих видів товарів

Уряд прийняв постанову про митне оформлення окремих товарів, що ввозяться на митну територію України у період дії воєнного стану

Спрощено розмитнення окремих видів товарів

Міністерство фінансів України розповідає, що 9 березня 2022 р. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №236 «Деякі питання митного оформлення окремих товарів, що ввозяться на митну територію України у період дії воєнного стану».

У ній окреслено можливі варіанти здійснення  митного оформлення товарів, що імпортуються на митну територію України, які дозволять українським компаніям використати найоптимальніший шлях для їх декларування у період дії воєнного стану, не порушуючи при цьому функціонал митних, податкових та банківських установ.

Перелік товарів, під час ввезення яких на митну територію України надається відстрочення сплати митних платежів, можна завантажити тут або дивіться нижче.

Крім можливості здійснити митне оформлення безпосередньо на кордоні або у будь-якому митному органі за загальною процедурою, декларанти зможуть скористатися спрощеним варіантом митного оформлення за попередньою митною декларацією без доставки товарів до термінального комплексу митниці.

Крім цього, митні органи зможуть здійснити відстрочення сплати митних платежів за спрощеною процедурою із застосуванням такої попередньої митної декларації. Це стосуватиметься товарів першої необхідності для потреб держави, перелік яких визначено Урядом.

Державна митна служба України уповноважена невідкладно забезпечити доопрацювання своїх програмних комплексів, у тому числі автоматизованої системи управління ризиками, з метою забезпечення можливості випуску товарів у спрощеному режимі.  

Користуючись нагодою, Міністерство фінансів України висловлює вдячність українським компаніям, які у період дії воєнного стану вчасно здійснюють сплату митних платежів до Держбюджету, та просить максимально відповідально застосовувати обраний варіант декларування товарів, зважаючи на власні можливості ведення бізнесу на даний час.

 

ПЕРЕЛІК
товарів, під час ввезення яких на митну територію України
надається відстрочення сплати митних платежів

1. Лікарські засоби, дозволені для виробництва і застосування в Україні та внесені до Державного реєстру лікарських засобів.

2. Медичні вироби, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність, і дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію та застосування в України.

3. Продукти харчування:

Код товарів згідно з УКТЗЕД

Назва товарів

02 (крім 0210)

М’ясо та їстівні субпродукти

0302—0304

Риба

04

Молоко та молочні продукти; яйця птиці; натуральний мед; їстівні продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені

07

Овочі

0901

Кава

0902

Чай

11 (крім 1109)

Продукція борошномельно-круп’яної промисловості; солод; крохмалі

1501—1507

Жири та олії

1512

Олія соняшникова

1517

Маргарин

16

Готові харчові продукти з м’яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних

17

Цукор і кондитерські вироби з цукру

18

Какао та продукти з нього

19

Готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби

20

Продукти переробки овочів, плодів або інших частин рослин

4. Товари, визначені списком товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному контролю, згідно з додатком до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою КМУ від 20.11.2003 р. № 1807.

5. Товари критичного імпорту, перелік яких затверджено постановою КМУ від 24.02.2022 р. № 153 “Про перелік товарів критичного імпорту".

____________________

 ***

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»