• Посилання скопійовано

Раді пропонують звільнити від ввізного мита товари для зберігання зерна

Законопроєктом №7548 пропонується внести зміни до МКУ щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, які використовуються для забезпечення зберігання зернових та/або олійних культур

Раді пропонують  звільнити від ввізного мита товари для зберігання зерна

11 липня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7548 "Про внесення зміни до розділу XXІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що використовуються для забезпечення зберігання зернових та/або олійних культур".

Ним пропонується звільнити у період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення чи скасування при ввезенні на митну територію України від оподаткування ввізним митом вироби та обладнання для зберігання, перевезення, завантаження і розвантаження зернових та/або олійних культур:

  • полімерні рукави та мішки об'ємом не менше 0,8 метрів кубічних для зберігання сільськогосподарської продукції, які класифікуються у товарних підкатегоріях 3923 21 00 00, 3923 90 00 00, 3920 10 89 90, 3923 29 90 00, 3920 20 80 99 згідно з УКТ ЗЕД;
  • причепи і напівпричепи з самозавантаженням або саморозвантаженням для перевезення сільськогосподарської продукції, які класифікуються у товарній підкатегорії 8716 20 00 00 згідно з УКТ ЗЕД.

Звільнення не застосовуватиметься до товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно зі законом та/або визнаної державоюагресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»