• Посилання скопійовано

Уряд пропонує повернути мито на імпорт соціально значущих продуктів харчування та ліків

Уряд зареєстрував два законопроєкти №8013 та №8014, які спрямовані на впорядкування законодавства у сфері ціноутворення під час проведення імпортних операцій та на імпортні товари

Уряд пропонує повернути мито на імпорт соціально значущих продуктів харчування та ліків

8 вересня 2022 року у Верховній Раді зареєстровано два урядові законопроєкти, спрямовані на впорядкуваня законодавства у сфері ціноутворення під час проведення імпортних операцій та на імпортні товари:

  • законопроєкт №8013 "Про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану". Ним пропонується у пункті 4 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2118-IX слова «медичних виробів із встановленням фіксованих цін та перелік» замінити словами «медичних виробів». Ці зміни дозволять впорядкувати законодавство у сфері ціноутворення під час проведення імпортних операцій із забезпеченням КМУ внутрішнього ціноутворення на соціально значущі товари відповідно до норм Закону «Про ціни та ціноутворення»;
  • законопроєкт №8014 "Про внесення зміни до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України". Ним пропонується внести зміни до МКУ в частині  виключення пункту 5-2 розділу XXI  «Прикінцеві та перехідні положення», яким передбачено, що тимчасово, на період дії воєнного стану, звільняються від оподаткування ввізним митом соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби та медичні вироби, на які КМУ встановлено фіксовані ціни у розумінні Закону  «Про ціни та ціноутворення».

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з дня їх опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»