• Посилання скопійовано

Затверджено форму рішення про митну вартість товарів, які переміщують (пересилають) громадяни

Мінфін затвердив форму рішення про визначення вартості товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, для цілей нарахування митних платежів. Наказ діє з 7 квітня

Затверджено форму рішення про митну вартість товарів, які переміщують (пересилають) громадяни

Мінфін наказом від 07.02.2023 р. №62 (зареєстрований у Мін'юсті 22.03.2023 р. за №487/39543) затвердив форму рішення про визначення вартості товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, для цілей нарахування митних платежів.

Рішення про визначення вартості товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, для цілей нарахування митних платежів формуватиметься та реєструватиметься автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі та заповнюватиметься посадовою особою митного органу шляхом внесення або вибору інформації.

Проте до початку впровадження відповідного ПЗ використовуватиметься паперова форма рішення про визначення вартості товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, для цілей нарахування митних платежів за формою, затвердженою цим наказом. Це рішення реєструється в електронному журналі, форму якого визначає ДМСУ, та роздруковується у двох примірниках, один з яких вручається декларанту, інший - зберігається у справах митного органу.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. З 7 квітня діє текст Наказу та форма рішення. Відповідний Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику" від 07.04.2023 р. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»