• Посилання скопійовано

Мінфін оновить порядок верифікації сертифікатів і декларацій про походження товару

Мінфін оприлюднив проєкт нової редакції Порядку верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій про походження товару з України

Мінфін оновить порядок верифікації сертифікатів і декларацій про походження товару

5 квітня Мінфін оприлюднив для обговорення проєкт Постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій про походження товару з України». Ним пропонується Порядок викласти у новій редакції (завантажити).

Цей Порядок визначає процедуру здійснення митними органами верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів про походження товару з України, виданих уповноваженими на це органами або організаціями, і декларацій про походження товару з України, оформлених підприємством-виробником та/або експортером товару.

Як зазначено у пояснювальній записці, основними положеннями проєкту акта є:

  • актуалізація норм Порядку в частині деталізації окремих положень Порядку щодо видання сертифікатів про походження товару з України уповноваженими органами або організацією;
  • визначення процедури здійснення верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій як на підставі запиту митного органу країни ввезення товару, так і за ініціативою митних органів відповідно до статей 337-1 та 345 Митного кодексу України;
  • визначення підстав для анулювання сертифіката уповноваженим органом або організацією, якими видано такий сертифікат, з метою дотримання правомірності застосування пільгового режиму оподаткування на умовах вільної торгівлі;
  • визначення порядку інформування за результатами верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій митного органу країни ввезення товару, уповноваженої організації та підприємства-виробника та/або експортера товару про виявлені порушення. 

У разі затвердження ця постанова набере чинності через 45 днів з дня її опублікування. А поки що протягом місяця з дня оприлюднення  зауваження і пропозиції до проєкту постанови можна надавати у письмовій та електронній формі за адресами:

  • Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: imykytiuk@minfin.gov.ua;
  • Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»