• Посилання скопійовано

Бізнес чекає від НБУ лібералізації валютних обмежень під час війни

Бізнес просить Національний банк України розглянути можливістьм часткової лібералізації валютних обмежень. Це питання дуже хвилює українських експортерів

Бізнес чекає від НБУ лібералізації валютних обмежень під час війни

Бізнес просить Національний банк України розглянути можливість часткової лібералізації валютних обмежень. Це питання дуже хвилює українських експортерів.

Про це за результатами зустрічі з найбільшими компаніями Черкащини заявила народна депутатка України, член Комітету з питань економічного розвитку, голова парламентської спецкомісії з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко.

«Сьогодні валютне регулювання для бізнесу залишається достатньо жорстким. Бізнесу практично повністю заборонено розраховуватись за кордоном. Минулого року було повне послаблення - дозволили розрахуватись у валюті за куплене за кордоном обладнання після отримання дозволів. Зараз для багатьох компаній так само гостро стоїть потреба розрахунку у валюті для покриття кредитів, взятих у іноземних банків. Для цього вже рік бізнес просить НБУ принаймні частково послабити діючі обмеження. Виходом із ситуації, яку пропонує сам бізнес, може бути дозвіл на використання принаймні частини валютної виручки експортерами, в межах 20 - 30%, для покриття саме цих кредитних зобов'язань», - пояснила Галина Янченко. Вона також додала, що звернеться до Національного банку з проханням розглянути цю пропозицію бізнесу.

Також розглядалися проблемні питання блокування податкових накладних, вибіркового тиску правоохоронних та контролюючих органів, непростого доступу до кредитів у державних банках.

“Ми їдемо в регіони, щоб поспілкуватись і почути проблеми тих людей, які створюють робочі місця в ці найскладніші для України часи. Таким людям ми маємо бути максимально вдячні, а Парламент та Уряд мають швидко реагувати на їх потреби”, - додала Галина Янченко.

Докладніше можна ознайомитися на сайті Комітету.

***

Читайте такожНБУ провів зустріч із керівниками підприємств: про що говорилося?

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»