• Посилання скопійовано

Уряд відновив пільги з ПДВ та мита з імпорту товарів для боротьби з COVID-19

Для субʼєктів господарювання, які до 01.04.2023 повністю чи частково здійснили передоплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари для боротьби з COVID-19 (за умови документального підтвердження від банку), мають право на пільги з ПДВ та мита

Уряд відновив пільги з ПДВ та мита з імпорту товарів для боротьби з COVID-19

Коли Уряд продовжив дію карантину, залишалося відкритим питання застосування пільг з ПДВ та мита за Переліком товарів №224.

Адже у п. 2 Постанови № 1340 (якою й затверджено цей Перелік) зазначено, що постанова набирає чинності з дня її опублікування та діє до 1 квітня 2023 року, але не пізніше останнього дня місяця, в якому завершується дія карантину. 

У той момент ДМС вказувала, що 1 травня 2023 року завершується період звільнення імпорту окремих товарів від оподаткування ПДВ та ввізним митом, а в окремому випадку - і від акцизного податку. 

І ось сьогодні КМУ відновив на період до останнього дня місяця, в якому завершується дія карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, дію постанови КМУ від 29.11.2022 р. №1340 «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій та гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита».

Але не для всіх, а тільки для субʼєктів господарювання, які до 01.04.2023 повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари, вказані у зазначеній постанові (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким субʼєктом господарювання попередньої оплати). Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник КМУ у ВРУ. 

На сайті КМУ оприлюднена відповідна Постанова від 19.05.2023 р. №501. З нею можна ознайомитися тут.  Ця постанова набрала чинності з 20 травня через офіційне опублікування в "Урядовому курʼєрі".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»