• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує звільнити від штрафів «довоєнний» експорт до РФ або РБ

Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроєкт №9230 щодо скасування відповідальності за порушення резидентами строку розрахунків за операціями з експорту до РФ або РБ товарів/послуг, які було поставлено до 24 лютого 2022 року

Комітет ВРУ рекомендує звільнити від штрафів «довоєнний» експорт до РФ або РБ

7 червня Комітет рекомендував прийняти  у першому читанні за основу законопроєкт №9230 «Про валюту і валютні операції» щодо відповідальності за порушення резидентами строку розрахунків за операціями з експорту. Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

Необхідність прийняття Закону зумовлена ситуацією, яка склалася з вітчизняними підприємствами-експортерами, коли вони поставили свої товари та послуги покупцям з російської федерації або республіки білорусь ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України та досі не змогли отримати кошти від таких контрагентів.

Внаслідок цього українським експортерам загрожує відповідальність відповідно до Закону України «Про валюту і валютні операції» за неодержання грошових коштів за договором та порушення строку розрахунків, встановленого законом.

Тобто законопроєкт передбачає звільнення резидентів України – суб’єктів господарювання, які за операціями з експорту товарів/послуг, поставлених контрагентам – резидентам рф або республіки білорусь до 24 лютого 2022 року, не одержали грошових коштів від таких контрагентів, від відповідальності.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»