• Посилання скопійовано

Канада продовжила скасування мит на українські товари

Віцепрем'єр-міністр та міністр фінансів Христя Фріланд оголосила, що Канада продовжить дію Указу про ремісію українських товарів до 9 червня 2024 року

Канада продовжила скасування мит на українські товари

ЛІГА ЗАКОН розповідає, що віцепрем'єр-міністр та міністр фінансів Христя Фріланд оголосила, що Канада продовжить дію Указу про ремісію українських товарів до 9 червня 2024 року. Про це повідомили на сайті уряду Канади.

Таке рішення забезпечить продовження безмитного імпорту українських товарів до Канади, який діє з 9 червня 2022 року. Канада підтримує українську економіку шляхом збільшення українського експорту та тимчасового звільнення від сплати митних і торговельних зборів на імпорт товарів, що походять з України.

Розширення базується на Угоді про вільну торгівлю між Канадою та Україною (CUFTA) та її модернізацію, як було оголошено Прем'єр-міністром 11 квітня 2023 року. 

З моменту набуття чинності CUFTA 1 серпня 2017 року мита були скасовані на 99,9% імпорту з України, включаючи рибу та морепродукти, соняшникову олію та мінерали; 99,9% виробленої продукції; і 99,9 відсотка сільськогосподарської продукції.

«Канада прагне підтримувати хоробрий народ України на захисті суверенітету та демократії України перед обличчям незаконного повномасштабного вторгнення Росії, яке обмежує можливості України експортувати товари в інші країни. Тимчасове звільнення від сплати мита Канадою для українських товарів є одним із найповніших пакетів звільнень від мит у G7 та світі», – підкреслили в уряді Канади.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»