• Посилання скопійовано

Продовжено тимчасові норми щодо оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень

Міністерство фінансів України продовжило ще на шість місяців дію тимчасових положень щодо оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень

Продовжено тимчасові норми щодо оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень

Мінфін наказом від 28.09.2023 №522 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 02.10.2023 за №1726/40782) вніс зміну до свого наказу від 04.01.2023 №6 "Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа".

Так, продовжено на шість місяців дію періоду, протягом якого:

  • митний контроль і митне оформлення митних декларацій та інших документів, що використовуються при переміщенні (пересиланні) через митний кордон України і декларуванні міжнародних поштових та експрес-відправлень, можуть здійснюватися в паперовій формі без їх електронних копій;
  • митні органи приймають реєстри (тимчасові та додаткові) міжнародних поштових та експрес-відправлень для митного оформлення з тим обсягом даних, які наявні в оператора поштового зв'язку та експрес-перевізника на дату подання цих реєстрів.

Цей наказ набрав чинності 3 жовтня 2023 року (з дня його опублікування в "Офіційному віснику України" №80/2003).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»