• Посилання скопійовано

ДМС не застосовуватиме огляд всіх авто: позиція нардепа

ДМС запевнила бізнес, що не планує зупиняти всі транспортні засоби. Натомість залишається ризик-орієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшується, отже, і кількість оглядів не зростає

ДМС не застосовуватиме огляд всіх авто: позиція нардепа

Нагадаємо, що  вже діє новий режим декларування імпорту та експорту.

Компанії, які не встигли до 7 листопада 2023 року отримати статус АЕО – авторизованого економічного оператора, будуть вимушені пред'являти товари митниці. 

Проте вже зараз представники державної митної служби запевнили бізнес під час обговорення змін у митному законодавстві, що набрали чинності з 7 листопада 2023 року, що не планують зупиняти всі транспортні засоби. Про це наголосила Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

Натомість залишається ризик-орієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшується, отже, і кількість оглядів не зростає.

Також члени Громадської ради при ДМС поінформували про те, що митниці отримали необхідну кількість пломб, змінили роботу графіків терміналів, щоб мати змогу вчасно  оформити товари.

Для вирішення можливих проблемних питань під час перехідного періоду у ДМС обіцяють оприлюднити контакти посадових осіб митних органів і розмістити на розширену інформація про перелік місць прибуття.

Окремо представники громадськості порушили питання взаємодії митних органів із силовиками, оглядів вантажів за дорученнями правоохоронців та їх ефективності.

Цю тему в повідомленні служби, на жаль, не розкрито.

Але незаперечним залишається факт: присутність інших органів на митниці призводить до збільшення часу перебування вантажів у режимі митного огляду і не сприяє безперешкодній роботі бізнесу.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»