• Посилання скопійовано

Держмитслужба відклала перехід на нову транзитну декларацію

ДМС зобов’язалася здійснити перехід на застосування NCTS Фаза 5 не пізніше 1 травня 2024 року з урахуванням готовності нового Порталу трейдера до повноцінної взаємодії відповідно до вимог NCTS Фаза 5

Держмитслужба відклала перехід на нову транзитну декларацію

​​Держмитслужбою узгоджено з DG TAXUD відтермінування переходу на застосування NCTS Фаза 5 з урахуванням запиту від бізнес-спільноти.

Так, під час семінару, присвяченого переходу на застосування NCTS Фаза 5, що відбувся 27 листопада 2023 року, представники бізнесу висловили занепокоєння щодо переходу на застосування NCTS Фаза 5 з 1 грудня 2023 року, обумовлене тим, що потрібен додатковий час на тестування брокерського програмного забезпечення та, власне, підготовку самих компаній до нових підходів.

Перенесення дати запуску NCTS Фаза 5 надасть розробникам брокерського програмного забезпечення додатковий час для тестування своїх систем у частині обміну повідомленнями з новим програмним забезпеченням NCTS Фаза 5 Держмитслужби.

З метою мінімізації ризиків переходу бізнесу на застосування NCTS Фаза 5 Держмитслужбою вже підписано контракт на розробку Портала трейдера, який буде альтернативним брокерському програмному забезпеченню ІТ-рішенням для подання декларацій в NCTS Фаза 5.

Очікується, що новий Портал трейдера буде доступним для бізнесу наприкінці І кварталу 2024 року.

Держмитслужба взяла на себе зобов’язання здійснити перехід на застосування NCTS Фаза 5 не пізніше 1 травня 2024 року з урахуванням готовності нового Порталу трейдера та/або брокерського програмного забезпечення до повноцінної взаємодії відповідно до вимог NCTS Фаза 5.

Нагадаємо, що Україна успішно завершила всі етапи тестування системи NCTS Фаза 5, визначені Генеральним директоратом з питань оподаткування та митного союзу Єврокомісії (DG TAXUD) в рамках Conformance Testing (тестування на відповідність вимогам). Проходження Conformance Testing підтвердило працездатність розгорнутої у Держмитслужбі системи та можливість взаємодіяти з іншими країнами-учасницями Конвенції про процедуру спільного транзиту в рамках NCTS Фаза 5.

Докладніше про NCTS Фаза 5 у підрозділі «NCTS Фаза 5» розділу «Спільний транзит (NCTS)» - на офіційному вебсайті Держмитслужби.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»