• Посилання скопійовано

Отримання попереднього рішення щодо зобов'язуючої інформації з питань класифікації товарів: розʼяснення ДМС

ДМС нагадала, що з метою прискорення митних формальностей для бізнесу існує можливість отримання попереднього рішення щодо зобов'язуючої інформації з питань класифікації товарів

Отримання попереднього рішення щодо зобов'язуючої інформації з питань класифікації товарів: розʼяснення ДМС

ДМСУ нагадує, що з метою прискорення митних формальностей для бізнесу існує можливість отримання попереднього рішення щодо зобов'язуючої інформації з питань класифікації товарів, у тому числі комплектних об'єктів, що постачаються в розібраному стані декількома партіями протягом тривалого періоду. Можливість заздалегідь володіти інформацією про рівень мита, яким товар оподатковуватиметься, передбачено статтями  2323-2  Митного кодексу України (зі змінами).

Покроковий алгоритм дій затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23 грудня 2022 року № 455 «Про затвердження Порядку прийняття та оприлюднення рішень щодо зобов'язуючої інформації, розгляду звернення підприємства про продовження строку використання рішення щодо зобов'язуючої інформації, відшкодування коштів за проведення досліджень (аналізів, експертиз), проб (зразків) товарів для прийняття митним органом рішень щодо зобов'язуючої інформації».

Рішення щодо зобов'язуючої інформації надається безоплатно та діє 3 роки з дати його прийняття, крім випадків скасування або анулювання такого Рішення до закінчення строку його чинності. Це гарантує підприємствам правову визначеність та незмінність позиції митних органів щодо класифікації товарів або визначення країни походження товарів і сприяє підвищенню рівня прогнозованості та передбачуваності ведення бізнесу.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»