• Посилання скопійовано

Для аграріїв строки повернення валютної виручки збільшено з 90 до 120 днів

За інформацією Гетманцева, Національний банк прийняв рішення про збільшення строків повернення валютної виручки для аграрної продукції до 120 днів. Початком дії нових строків буде 12 липня

Для аграріїв строки повернення валютної виручки  збільшено з 90 до 120 днів

Нагадаємо, що у квітні 2024 року до Комітету ВРУ з податкової політики звернулося кілька асоціацій аграрного бізнесу щодо необґрунтованого зменшення терміну повернення валютної виручки до 90 днів. Тоді Гетманцев наголошував, що строки повернення валютної виручки необхідно збільшити до 180 днів, та запропонував обговорити це питання на базі Комітету за участю бізнесу Мінекономіки, Мінагро та Нацбанку.

Тільки наприкінці червня Уряд рекомендував НБУ збільшити з 90 до 120 днів граничні строки розрахунків на деякі товари агровиробництва, зокрема пшеницю, жито тощо.

І ось 10 липня за інформацією Гетманцева в його Телеграм-каналі НБУ прийняв відповідне рішення. Так, ним збільшено строки повернення валютної виручки для аграрної продукції до 120 днів. За рішенням НБУ новий строк почав діяти з 12 липня. Про це ми розповіли ось тут.

Нардеп також наголосив, що це рішення значно підтримає експортерів, які переорієнтовуються на азійський та африканський ринок.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»