• Посилання скопійовано

Українські експортери зможуть отримувати ліцензії в електронній формі!

Маємо гарну новину для українських експортерів. За словами Данила Гетманцева, відтепер вони зможуть отримувати електронні ліцензії в Е-кабінет або на пошту

Українські експортери зможуть отримувати ліцензії в електронній формі!

У липні ми вже повідомляли про те, що плани запровадження е-ліцензій для експортерів є і над ними працює міжвідомча група. Така можливість мала зявитись шляхом змін до наказу Мінекономіки «Про порядок ліцензування експорту товарів». У цій же новині були поради, як е-ліценцію можна буде отримати.

Наразі маємо хорошу новину: зміни до цього наказу вже готові і скоро наберуть чинності.

Як повідомив у своєму ТГ-каналі Данило Гетманцев, українські експортери зможуть подавати документи та отримувати ліцензію  в електронній формі через кабінет на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг (розділ «Зовнішньоекономічна діяльність»), е-ліцензія буде доступна у власному кабінеті експортера;

але можна буде подавати заяви як, і раніше (у паперовій формі), з отриманням за бажанням е-ліцензії на електронну пошту.

Скорочено також перелік документів, які необхідно подати для отримання експортної ліцензії.

Він наголосив, що Україна – відкрита експортно-орієнтована економіка, тому держава має створювати для українських підприємців додаткові умови та можливості для розширення експорту, інтеграції у європейські та світові виробничі та торгівельні ланцюги. Як зясувалося, йдеться про наказ Мінекономіки від 13.06.2024 №14641 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 29.07.2024 за №1153/42498). Про реєстрацію такого наказу ми повідомляли тут. Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, про яке ми обов’язково повідомимо.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»