• Посилання скопійовано

В Україні збільшилися надходження митних платежів

У серпні 2024 року у дохід держави було спрямовано 51,1 млрд грн митних платежів. У порівнянні з попереднім місяцем надходження збільшилися на 3,2 млрд грн

В Україні збільшилися надходження митних платежів

ДМСУ повідомляє, що минулого місяця до державної скарбниці надійшло 51,1 млрд грн митних платежів.

У серпні 2024 року Держмитслужба досягла очікуваного результату надходжень до бюджету на 92,2%. Отже, 51,1 млрд грн митних платежів було спрямовано у дохід держави. У порівнянні з попереднім місяцем надходження збільшилися на 3,2 млрд грн.

Позитивна тенденція зростання надходжень до держбюджету митних платежів укотре демонструє загартованість та непохитність українського бізнесу у складних умовах сьогодення.

Одним із ключових чинників, що вплинули на результат, стало збільшення обсягів пільг зі сплати митних платежів до 17,8 млрд грн, зокрема й через нововведену «245» (так звану “енергозберігаючу”) пільгу, яка становить 1,35 млрд грн. Для порівняння: за аналогічний період 2023 року обсяг пільг становив 15,7 млрд грн.

Водночас помітно зменшились об'єми оподаткованого імпорту у порівнянні з січнем - серпнем минулого року. Зокрема, окремих видів добрив було ввезено менше на 20%, легкових автомобілів - на 24% та прокату - на 29%.

Загалом від початку року Держмитслужба забезпечила перевиконання очікуваних надходжень на 103,3%, що дало змогу перерахувати до бюджету додаткові 12 млрд грн.

Джерело: Державна митна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»