• Посилання скопійовано

Продовжено строк дії механізму визначення цін товарів, на які встановлено вивізне мито за адвалорними ставками

Кабмін продовжив строк дії механізму визначення цін товарів, на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, з 31.12.2025 по 31.12.2030

Продовжено строк дії механізму визначення цін товарів, на які встановлено вивізне мито за адвалорними ставками

20 вересня 2024 року Кабмін вніс зміну до постанови КМУ від 13.10.2023 №1113 «Деякі питання визначення цін товарів, на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками». Про це повідомив Т. Мельничук.

Текст документу поки що не оприлюднений. Але зі слів представника КМУ в ВРУ, зміни внесено в частині продовження строку дії механізму визначення цін товарів, на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, з 31.12.2025 до 31.12.2030.

Нагадаємо, що розрахунки проводяться на основі таких показників, отриманих від міжнародних товарних бірж (відповідно до переліку):

  • тримісячна ціна купівлі (купівля з поставкою через три місяці) (3 Month Bid);
  • негайна (на день визначення ціни) ціна купівлі (Cash Bid);
  • тримісячна ціна продажу (продаж з поставкою через три місяці) (3 Month Offer);
  • негайна (на день визначення ціни) ціна продажу (Cash Offer);
  • середня величина котирування за календарний місяць (Сума med). Визначається як середньоарифметична величина відповідних котирувань за календарний місяць та застосовується під час визначення цін на товари, до складу яких входить два або більше компонентів, з урахуванням їх хімічного складу і відсоткового вмісту.

Інформація щодо середньоарифметичного значення котирувань цін на міжнародних товарних біржах на товари, які вивозяться за межі митної території України з поміщенням у митний режим експорту та на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, а також у разі, коли такі товари не є об’єктами торгівлі на міжнародних товарних біржах - інформація щодо ціни товару, визначеної з урахуванням середньоарифметичного значення котирувань цін на міжнародних товарних біржах на компоненти таких товарів або цін на внутрішньому ринку України (у разі відсутності цін на компоненти таких товарів на міжнародних товарних біржах), надається Мінекономіки державним підприємством "Держзовнішінформ", щомісяця до 5 числа.

Мінекономіки при цьому має забезпечити розміщення щомісяця до 10 числа інформації про середньоарифметичне значення цін на товари, на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, на офіційному вебсайті, а також надання такої інформації Державній митній службі.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»