• Посилання скопійовано

При ввезенні з порушенням строку продуктів переробки товарів, що вивозились для ремонту, сплачувати ПЗ з ПДВ та акцизного податку не треба

Лист ДМСУ від 30.12.2011 р. №11.1/2-12.2/17605-ЕП «Щодо надання роз’яснень»

ДМСУ роз’яснила питання щодо застосування норм п. 206.3 ст. 206 ПКУ у разі порушення строку ввезення до України продуктів переробки товарів, що вивозились за її межі з метою ремонту в митному режимі переробки за межами митної території України.

Відповідно до пп. 206.2.6 п. 206.2 ст. 206 ПКУ операції із ввезення на митну територію України продуктів переробки товарів, що вивозилися за її межі з метою ремонту в митному режимі переробки за межами митної території України, не підлягають обкладенню ПДВ.

При цьому п. 206.3 ст. 206 та пп. 213.3.3 п. 213.3 ст. 213 ПКУ встановлено, що у разі порушення умов митних режимів, під час розміщення в які надано повне або часткове умовне звільнення від оподаткування, особа, відповідальна за дотримання режиму, зобов’язана сплатити суму ПЗ з ПДВ та акцизного податку, на яку було надане умовне звільнення.

Тож обов’язок сплатити суму ПЗ виникає лише у випадках порушення умов митних режимів, під час розміщення в які надано повне або часткове умовне звільнення від оподаткування.

Виходячи з пп. 206.2.1 ? 206.2.6 ст. 206 ПКУ умовне звільнення від оподаткування застосовується у разі ввезення товарів в Україну у митних режимах:

— митного складу;

— знищення або руйнування;

— магазину безмитної торгівлі;

— тимчасового ввезення (вивезення);

— переробки на митній території України.

Так, під час розміщення відповідних товарів у митний режим переробки за межами України умовне звільнення від оподаткування не надавалось.

Таким чином, ДМСУ вважає, що при ввезенні до України із порушенням строку продуктів переробки товарів, що вивозились з метою ремонту, обов’язок щодо сплати суми ПЗ з ПДВ та акцизного податку не виникає і продукти переробки не підлягають обкладення цими податками.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»