• Посилання скопійовано

КМУ пропонує перенести терміни обов’язкової передачі до податкової електронних копій розрахункових документів, створених у РРО

Кабінет Міністрів подав до парламенту законопроект №9741, яким, зокрема, вносяться зміни до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На сьогодні цим Законом передбачено, що суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори (ЕККР), що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, повинні подавати до органів ДПС проводовими або безпроводовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних чеків. Цим самим Законом передбачено, що суб’єкти, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді (за винятком ЕККР) повинні подавати до органів ДПС тими ж проводовими і безпроводовими каналами інформацію про обсяги розрахункових операцій або про обсяги операцій купівлі-продажу валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

Оскільки на сьогодні Національний банк не розробив технологію передачі такої інформації органам ДПС, Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до Прикінцевих положень вищезгаданого Закону і передбачити, що виконання підприємцями вимог про таку передачу інформації аж до 1 січня 2013 року здійснюється лише на добровільних засадах.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»