• Посилання скопійовано

ДПС видаватиме довідки вшестеро швидше, а деякі — взагалі скасує

Державна податкова служба скорочує термін видачі адміністративних довідок до 5 днів. Про це повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко.

Нагадаємо, раніше термін видачі довідок складав від 15 діб до місяця.

За словами Олександра Клименка, загалом ця ініціатива податківців стосується 12-ти документів. Зокрема, йдеться про довідки щодо відсутності податкової заборгованості, декларування валютних цінностей та закордонної власності резидентів України та ін.

«Ми також звертаємося до інших установ із пропозицією скасувати деякі довідки. Наприклад, довідку про доходи від підприємницької діяльності, яку вимагають під час призначення субсидій. Або, навпаки, довідку про те, що людина не є підприємцем — таку вимагають, коли призначають пенсію», — зауважив Олександр Клименко.

Для подальшого налагодження ефективного обміну інформацією з іншими органами влади у податковій службі готові відкрити власні бази даних для інших відомств.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»