• Посилання скопійовано

Один із батьків має право скористатися податковою знижкою за оплату навчання дитини

Чи має право скористатися податковою знижкою за навчання дитини один із батьків, якщо договір укладено між навчальним закладом та дитиною (у договорі зазначено П. І. Б. дитини) і квитанції на оплату оформлені на ім’я дитини, яка не має самостійних джерел доходу?

Один із батьків має право доручити своїй дитині здійснити правочин у вигляді проведення сплати за навчання за рахунок належних йому коштів. При цьому фактичні витрати на оплату вартості навчання несуть батьки дитини, яка навчається.

Законом України від 23 травня 1991 року №1060— ХІІ «Про освіту» встановлено, що за неповнолітніх дітей (до 18 років) договір на навчання повинен укладатися їхніми батьками, але у договорі при цьому обов’язково зазначаються прізвище, ім’я та по батькові особи, яка безпосередньо навчатиметься (дитини).

Враховуючи вищевикладене, скористатися правом на податкову знижку за навчання дитини може один із батьків, за умови надання ним відповідних підтвердних документів, зокрема договору про навчання дитини, який укладено між навчальним закладом та дитиною, квитанції про оплату за навчання, довідки про доходи. При цьому у договорі про навчання має бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові особи, яка безпосередньо навчатиметься (дитини).

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»