• Посилання скопійовано

У Києві заяви на спрощене оподаткування подали на 3 828 платників податків більше ніж очікувалось

Про це повідомила Голова ДПС у м. Києві Ірина Носачова.

За словами Голови, у підсумку перереєстрації спрощену модель оподаткування обрали для себе понад 96 тисяч платників податків: 81,7 тисяч фізичних та 14,8 тисяч юридичних осіб. Саме така кількість заяв надійшла до податкових інспекцій міста Києва.

«Податкові інспекції Києва, заздалегідь готувались до візиту великої кількості підприємців. Було проведено необхідну інформаційну кампанію, залучено максимальну кількість співробітників, подовжено робочі години. Прийом заяв також здійснювався у вихідні та святкові дні. У посиленому режимі працювали консультаційні центри, які з початку року надали майже 55 тисяч усних та письмових консультацій щодо спрощеної системи оподаткування», – зауважила Ірина Носачова.

Понад 51 % підприємців Києва (41,7 тис. осіб) при реєстрації за новими правилами обрали другу категорію, яка передбачає ведення малого бізнесу з обсягом доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.

Перша група нараховує 7,8 тис. «спрощенців». Ці підприємці займатимуться роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення, і зароблятимуть на цьому до 150 тис. грн. щорічно.

Майже 31,8 тис. платників, які матимуть обсяг доходу не більше 3 млн. грн. та до 20 найманих працівників, працюватимуть у третій групі.

«В останній день, свої заяви на застосування спрощеної системи оподаткування до столичних податкових інспекцій подали 3508 платників податків. Зважаючи, що в середньому, кожного дня до інспекцій Києва надходило від 6 до 7 тисяч заяв, то в останній день – 25 січня 2012 року, ситуація з поданням заяв була спокійнішою», – зазначила Ірина Вікторівна.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»