• Посилання скопійовано

Cплата переробним підприємством ПДВ

Лист Держказначейської служби від 19.01.2012 р. №16-10/191-947 «Щодо сплати переробним підприємством податку на додану вартість»

Відповідно до пп. 6 п. 1 Закону від 22.12.2011 р. №4268-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників» позитивну різницю між сумою податкових зобов’язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з ПДВ щодо діяльності з постачання продукції, переробне підприємство сплачує до спеціального фонду Держбюджету та на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі Держказначейської служби, у встановлених розмірах.

Переробне підприємство суму ПДВ, перераховану на спеціальний рахунок, використовує виключно для виплати сільськогосподарським товаровиробникам компенсації за продані ними молоко і м’ясо в живій вазі (компенсація).

Держказначейська служба зобов’язує, за зверненням переробних підприємств, відкривати в органах Держказначейської служби рахунки за балансовим рахунком 3712 «Рахунки інших клієнтів Державної казначейської служби України» Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів (наказом Держказначейства від 28.11.2000 р. №119).

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»