• Посилання скопійовано

Відмова у видачі свідоцтва платника ЄП на 2012 р. через відсутність в облікових даних платника виду діяльності за КВЕД-2010 — неправомірна

Лист ДПСУ від 17.01.2012 р. №1454/7/17-1217 «Про організацію роботи щодо введення в дію Закону України від 04.11.2011 р. №4014-VІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування обліку та звітності»

З метою організації заходів, спрямованих на поліпшення процедури обрання (переходу) спрощеної системи оподаткування суб’єктами господарської діяльності, забезпечення єдиного підходу в окремих питаннях, зокрема пов’язаних з прийманням заяв, ДПСУ звертає увагу, що з 01.01.2012 р. набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності»с (КВЕД-2010).

При цьому з метою поступового переходу до нововведеного КВЕД-2010 протягом 2012 р. діятиме КВЕД-2005, проте при заповненні заяви про застосування спрощеної системи оподаткування платником податку слід надавати перевагу КВЕД-2010.

ДПСУ наголошує, що підставоюе для відмови у видачі Свідоцтва платника ЄП на 2012 р. не може бути відсутність в облікових даних платника зареєстрованого виду діяльності згідно з КВЕД-2010.

Крім того, при поданні госпсуб’єктами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування подається Розрахунок за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. Подання інших документів (довідок, дозволів, договорів тощо) законодавством не пердбачено.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»