• Посилання скопійовано

Затверджено рекомендації щодо формування переліків платних послуг, які можуть надаватися бюджетними установами, та розмірів плати за них

Відповідно до Податкового кодексу переліки платних послуг, які можуть надаватися бюджетними установами, встановлюються Кабінетом Міністрів України. Органи виконавчої влади, їхні територіальні органи та підрозділи мають право надавати платні послуги тільки у випадках, передбачених законом.

З метою визначення єдиного підходу до формування переліків платних послуг та розміру плати за їх надання було сформовано відповідні рекомендації для розробки проектів актів КМУ.

Зокрема, варто дотримуватися таких вимог:

— перелік платних послуг повинен бути вичерпним;

— у переліку зазначаються суб’єкти надання послуг;

— розмір плати за надання платних послуг встановлюється центральними органом виконавчої влади у відповідній сфері разом з Мінекономрозвитку та Антимонопольним комітетом України та ін.

Органам виконавчої влади запропоновано керуватися цими рекомендаціями під час підготовки переліків платних послуг та визначення розміру плати за них.

Докладніше ознайомитися з рекомендаціями щодо формування переліків платних послуг, які можуть надаватися бюджетними установами, а також затвердження розмірів плати за такі послуги можна тут.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»