• Посилання скопійовано

Пільгове оподаткування ІТ-галузі: законопроект доступний для загального огляду

На сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №9744, яким пропонується встановити спеціальний режим оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції.

Законопроект подано групою депутатів від різних фракцій, він передбачає внесення змін до Податкового кодексу.

Зокрема, пропонується нараховувати податок на прибуток для суб’єктів програмної індустрії за ставкою 16% вже з 1 січня 2013 р. Також законопроектом пропонується звільнити від ПДВ надання послуг, продаж товарів, виконання робіт в індустрії програмної продукції (конкретний перелік видів діяльності буде закріплено у Податковому кодексі); передбачено низку інших новацій.

Своїм проектом автори розраховують підвищити рівень конкурентоспроможності програмної індустрії, а також вивести її з тіні.

Зауважимо, що раніше у парламенті тією ж групою депутатів було зареєстровано проект схожої тематики — №8268. Головною відмінністю цього проекту і проекту №9744 є таке: у новому проекті йдеться про постійні пільги для підприємств ІТ-сфери, тоді як законопроект №8268 передбачав подібні пільги лише на час дії економічного експерименту, проведення якого планувалося згідно із законопроектом №8267 тієї самої групи авторів. Крім того, порівняно із законопроектом №8268 змінилася ставка податку на прибуток, і операції в ІТ-сфері отримали статус «які звільнені від ПДВ» замість «такі, що не є об’єктом обкладення ПДВ».

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»