• Посилання скопійовано

Податкова до 1 травня роздасть платникам безкоштовні електронні ключі

До 1 травня ДПСУ повинна буде виділити кожному бізнесмену (юридичній або фізичній особі) свій безкоштовний електронний ключ.

Таким чином, підприємцям не треба буде щороку купувати й оновлювати ключі до електронних підписів, які використовуються при здаванні до держорганів (до податкової в тому числі) звітності в електронному вигляді.

Так, на засіданні уряду, у середу, під час звіту голови ДПС Олександра Клименка про роботу відомства питання про введення для підприємців безкоштовних електронних ключів порушив прем’єр-міністр Микола Азаров.

О.Клименко заявив, що ДПС України таку ініціативу підтримує, і запропонував вирішити проблему до липня.

Проте М.Азаров наполіг на тому, щоб остаточне запровадження безкоштовних ключів було здійснено саме до 1 травня 2012 року.

Це і закріплено у відповідному протокольному дорученні Кабміну податковій службі.

Як відомо, нині в Україні налічується 11 компаній, які продають електронні ключі підприємцям мінімум по 1000 грн.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»