• Посилання скопійовано

Про проведення зустрічних перевірок

На сьогодні право на проведення зустрічних звірок податковими органами встановлено п. 73.5 ст. 73 Податкового кодексу. Зустрічна звірка полягає у зіставленні даних первинних бухгалтерських та інших документів суб’єкта господарювання з метою документального підтвердження господарських відносин із платником податків.

Зустрічні звірки не є перевірками і проводяться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

За результатами зустрічних звірок складається довідка, яка надається суб’єкту господарювання у десятиденний термін.

З метою забезпечення імплементації нових норм Податкового кодексу щодо проведення зустрічних звірок постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 р. №1232 затверджено Порядок проведення органами ДПС зустрічних звірок (далі — Порядок №1232), який визначає основні критерії взаємодії податкових органів і платників податків при проведенні таких звірок.

Згідно з Порядком №1232 зустрічні звірки проводяться у суб’єктів господарювання, щодо здійснення операцій з якими під час перевірки платника податків та зборів виникають сумніви, або якщо є розбіжності задекларованих у деклараціях з ПДВ показників податкового кредиту та податкових зобов’язань.

Орган ДПС (виконавець), який проводить зустрічну звірку, за наявності інформації, для отримання якої надіслано запит органом ДПС (ініціатором), та її документального підтвердження складає довідку без залучення до звірки платника податків.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»