• Посилання скопійовано

ДПС затвердила стандарти надання адміністративних послуг, що надаються її органами

Наказом від 30.11.2011 р. №187 ДПС затвердила Стандарти надання платних і безоплатних адміністративних послуг органами податкової, а також Перелік адміністративних послуг, що надаються безоплатно.

Перелік безоплатних послуг містить 44 найменування. Наприклад, до нього внесено такі послуги, як видача довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, реєстрація книг обліку розрахункових операцій, видача Свідоцтва платника ПДВ, реєстрація Книги обліку доходів і витрат тощо.

Щодо стандартів, яких всього 46, то кожен з них містить опис адміністративної послуги, зазначає, хто з посадових осіб несе відповідальність за належне надання послуги, посилання на нормативні акти, що регламентують надання послуги, а також вимоги до конкретної послуги (терміни надання, підстави для відмови у наданні тощо).

В окремому розділі кожного стандарту можна знайти опис алгоритму надання послуги, а також його графічне зображення.

Нагадаємо, масове прийняття держорганами стандартів надання адміністративних послуг пов’язане з наміром уряду впровадити систему управління якістю у сфері адміністративних послуг, закріпленим у Постанові Кабміну від 17.07.2009 р. №737 «Про заходи щодо впорядкування адміністративних послуг», а також у розпорядженні Кабміну від 26.10.2011 р. №1076-р, яким затверджено План заходів щодо реформування системи надання адміністративних послуг.

На основі джерела: sta.poltava.ua

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»