• Посилання скопійовано

Чому податкова ставить новостворену юрособу у стан розшуку

Прошу пояснити, якими законодавчими актами керується податкова, коли ставить будь-яку тільки-но зареєстровану юридичну особу у стан розшуку, не видаючи довідку за ф. №4-ОПП та змушуючи директора юрособи ходити по колу, збираючи якісь підписи посадових осіб ДПА?

Відповідно до п. 12.2 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 р. за №1562/20300, під час виконання службових обов’язків працівники органів ДПС служби проводять або можуть проводити перевірку місцезнаходження (місця проживання) платника податків. За результатами перевірки складається акт перевірки місцезнаходження платника. Якщо встановлено відсутність платника податків за його місцезнаходженням, проводиться робота зі встановлення фактичного розміщення (місцезнаходження, місця проживання) платника податків, відповідальних осіб.

Відповідно до п. 45.2 статті 45 розділу II Податкового Кодексу України податковою адресою юридичної особи (філії) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.

Законом України №755 «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб ? підприємців» (абз. 5 п. 1 ст. 1) місцезнаходження юридичних осіб визначено як «адреса органа або особи, які відповідно до статутних документів юридичної особи або закону виступають від його імені». Місцезнаходженням юридичної особи, відповідно до ст. 93 Цивільного кодексу України, є фактичне місце здійснення діяльності або розміщення офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно перебуває керівництво) і здійснення керування й обліку.

З метою запобігання будь-яких непорозумінь, що можуть виникнути у зв’язку з відсутністю платника податків за його податковою адресою, пропонуємо забезпечити відповідність зареєстрованої податкової адреси його фактичному місцезнаходженню.

За матеріалами Інтернет-конференції голови ДПС в Одеській області Олександра Чернобая

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»