• Посилання скопійовано

Переведення на облік в СДПІ великих платників податків

Лист ДПСУ від 13.02.2012 р. №4151/7/20-3117 «Про ведення обліку платежів у СДПІ»

Відповідно до абз. 7 п. 64.7 ст. 64 ПКУ, великий платник податків, щодо якого центральним органом ДПС прийнято рішення про переведення на облік у СДПІ чи інший орган ДПС, після взяття на облік за новим місцем обліку має сплачувати податки за місцем попереднього обліку в органах ДПС, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов’язки за новим місцем обліку.

Рішення про переведення на облік у СДПІ центральний орган ДПС має право приймати щодо великих платників податків, які самостійно не стали на облік у спеціалізованому органі ДПС (абз. 4 п. 64.7 ст. 64 ПКУ).

СДПІ на підставі інформації, отриманої від територіальних органів Держказначейства згідно з Порядком взаємодії між органами Державного казначейства України та органами державної податкової служби України в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами та іншими надходженнями (наказ Держказначейства та ДПАУ від 25.04.2002 р. №74/194), забезпечують ведення обліку платежів:

— до держбюджету (за винятком тих податків, які повинні сплачуватися великими платниками податків за місцезнаходженням об’єктів оподаткування);

— до місцевих бюджетів (за винятком тих податків, які повинні сплачуватися великими платниками за місцем попереднього обліку).

Відповідно до п. 5 т. 78 Бюджетного кодексу органи, що контролюють справляння надходжень бюджету, забезпечують своєчасне та у повному обсязі надходження до місцевих бюджетів податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших доходів місцевих бюджетів згідно із законодавством.

Враховуючи вимоги бюджетного законодавства, у разі коли місце держреєстрації (розташування) великих платників територіально не відповідає місцезнаходженню на обліку у СДПІ, облік місцевих податків продовжує здійснюватися органом ДПС за місцем попереднього обліку.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь