• Посилання скопійовано

Податковий кодекс — планується нова хвиля змін

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо унормування деяких положень) №10171 від 12.03.2012 р.

Реальні шанси на прийняття має законопроект №10171, прийнятий за основу ВРУ 21.03.2012 р. Як декларується, його метою є, зокрема, спрощення процедури взяття на облік платників податків, спрощення порядку проведення річних перерахунків ПДФО, спрощення умов для добровільної реєстрації платників ПДВ тощо. Так, законопроектом передбачається:

у частині податку на прибуток:

1) врегульовано проблему оподаткування неприбуткових організацій (організації роботодавців та їх об’єднань — виділено окремою позицією у переліку неприбуткових організацій із характерними для них неоподатковуваними доходами, перелік неприбуткових організацій доповнено садівничими і гаражними кооперативами);

2) заборонено застосовувати визначення звичайних цін за непрямими методами.

у частині податку на додану вартість:

1) скасування обмеження щодо добровільної реєстрації платником ПДВ, що дасть можливість реєструватися платником ПДВ будь-якій особі, яка здійснює господарську діяльність;

2) спрощення процедури реєстрації платником ПДВ платників єдиного податку (вилучення підпункту «г» підпункту 4 пункту 293.8 статі 298 ПКУ, яким було передбачено зміну ставки єдиного податку і реєстрацію платником ПДВ у разі перевищення 300 тис. грн обсягу наданих послуг платникам ПДВ);

3) уніфікація строків ПДВ-реєстрації та подання заяви;

4) скорочення строку реєстрації платників ПДВ у органах ДПС з 10 до 5 робочих днів;

5) зміна терміну реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі з 20 до 15 днів;

6) розширення переліку сільськогосподарських підприємств, які можуть отримувати компенсацію за куплене у них молоко та м’ясо.

Завантажити проект №10171 >>>

Автор: Катеринец Наталья

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»