• Посилання скопійовано

Податковий облік у готелі, одна частина якого має категорію «три зірки», а інша — «дві зірки»

Відповідно до п. 17 підрозділу 4 р. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року звільняється від оподаткування прибуток суб’єкта господарської діяльності, отриманий від надання готельних послуг (група 55 КВЕД ДК 009:2005) у готелях категорій «п’ять зірок», «чотири зірки» і «три зірки», у тому числі новозбудованих чи реконструйованих або в яких проведено капітальний ремонт чи реставрація існуючих будівель і споруд. На підставі п. 7 Порядку №803 для отримання відповідного свідоцтва про встановлення категорії готелю власник об’єкта туристичної інфраструктури або уповноважена ним особа надсилає заяву про встановлення відповідної категорії готелю до уповноваженого органу із встановлення категорій готелям, а саме: до Міністерства культури України.

Прибуток, отриманий суб’єктом господарської діяльності від надання готельних послуг у готелях інших категорій, обкладається податком на прибуток підприємств на загальних підставах. При цьому відповідно до вимог п. 152.11 ст. 152 ПКУ суб’єкт господарювання повинен вести облік доходу (прибутку) від надання готельних послуг (група 55 КВЕД ДК 009:2005), що звільняється від оподаткування, окремо від обліку доходу (прибутку) від надання готельних послуг, який не звільняється від оподаткування.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»