• Посилання скопійовано

Податкова обслуговуватиме іноземців в окремому центрі all inclusive з лікарем і перукарем

Податківці обслуговуватимуть іноземців у новому центрі. Тут можна отримати одразу всі послуги. І навіть зробити зачіску.

Закордонним гостям не треба буде поневірятися столичними відділеннями податкової. Усі сервіси для них тепер ? в одному приміщенні.

Ірина Носачова, голова Державної податкової служби у м. Києві: «За законодавством лише центральний апарат, тобто який знаходиться у центрі -- це саме місто Київ у нас -- має право обслуговувати іноземних платників. Саме видавати ідентифікаційні коди».

У скільки бюджету обійшовся новий податковий центр, податківці не кажуть. Усіх витрат ще не підрахували. Хоча виділених зі столичної казни 3 мільйонів гривень цілком вистачило.

Центр доробляли у останню хвилину. Скажімо, диван та телевізор з’явилися лише вранці. А от з міні-баром поки що не склалося. Хоча податківці кажуть: незабаром їхні клієнти зможуть тут купити сік та печиво.

Замість того аби вистоювати у чергах за довідками, іноземці зможуть провести час із користю. Наприклад, проконсультуватися у лікаря або підправити зачіску. Медкабінет і перукарня мають запрацювати вже зовсім скоро. А як правильно заповнити усі податкові форми, -- розкажуть усміхнені дівчата.

Оксана Стригун, заступник керівника управління центру на запитання нашого журналіста: «А ви мову знаєте, якщо до вас прийде іноземець?» -- «Англійську досконало ні. Але українську та російську вільно». -- «А якщо до вас прийде іноземець, який говорить лише англійською?» -- «Намагатимемося відповісти йому якомога зрозуміліше».

Гості з-за кордону кажуть: навіть такими послугами їх до податкової не загнати. Мовляв, аби отримати необхідні документи в Україні, потрібно пройти 9 кіл бюрократичного пекла.

Омід, іранець: «У нашій країні податківців не бояться». -- «А українських ви боїтеся? Припустімо, скажуть: ви не сплатили податки. Платіть штраф». -- «Чесно кажучи, так, боюся. Не тому, що я іноземець. Я знаю, що ваші бояться».

Тим часом київські податківці потирають руки. Від початку року з платників податків зібрали більше ніж 15 млрд грн. Ці кошти спрямували до зведеного бюджету. До міської казни потрапило майже 4 млрд.

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»