• Посилання скопійовано

Після закінчення припинення юрособи орган ДПС має видати довідку про відсутність податкового боргу

Чи має право підприємство отримати довідку від податкового органу про відсутність податкового боргу після закінчення процедур припинення для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу?

Згідно з п. 11.6 розділу XI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом №979, після закінчення процедур припинення, визначених цим Порядком, для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу орган ДПС видає:
— довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів за формою №22-ОПП, передбаченою додатком 17 до зазначеного Порядку, якщо після проведення документальної позапланової перевірки та закінчення законодавчо визначених строків сплати узгоджених грошових зобов’язань установлено відсутність грошових зобов’язань та/або податкового боргу;
— документ про узгодження плану реорганізації з органом ДПС (за наявності податкового боргу).
Таким чином, після закінчення процедур припинення для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу податковий орган має видати довідку про відсутність податкового боргу.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»