• Посилання скопійовано

Податкова служба відмовилася показати порядок обліку платників

Лист ДПСУ від 08.10.2012 р. №1688/0/141-12/I/18-3114

ДПСУ розглянула запит на отримання публічної інформації щодо надання тексту Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів ДПС з питань реєстрації та обліку платників податків, затвердженого наказом ДПСУ від 01.08.2012 р. №671, і відмовила листом від 08.10.2012 р. №1688/0/141-12/I/18-3114.
Свою відмову податківці аргументували статтями 15 і 19 Закону про доступ до публічної інформації, згідно з якими внутрішньоорганізаційні акти не підлягають оприлюдненню розпорядником інформації, а наказ №671 є внутрішньоорганізаційним актом, що містить алгоритми дій органів ДПС щодо процесів прийняття рішень і діяльності, що передує прийняттю рішень, з питань реєстрації та обліку платників податків.
Але такий аргумент є недоречним, оскільки навіть якщо припустити, що наказ, який запитується, і є внутрішньоорганізаційним, тобто не підметом оприлюднення, то слід враховувати, що згідно зі ст. 5 Закону про доступ до публічної інформації встановлено два різні шляхи забезпечення розпорядниками доступу до інформації:
— оприлюднення інформації;
— надання інформації за запитами на інформацію.
При цьому обов'язок розпорядників інформації надавати інформацію на запити (ст. 3 Закону про доступ до публічної інформації) не містить обмежень щодо внутрішньоорганізаційних актів.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»