• Посилання скопійовано

Верховна Рада визнала наявність інфляції

У зв’язку з цим пропонується змінити ставки деяких податків і зборів з 1 січня 2013 року

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону (реєстраційний номер 10687) про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо зміни ставок деяких податків і зборів).
У зв’язку з необхідністю забезпечити відповідність розмірів ставок податків і зборів, визначених в абсолютних значеннях, до інфляційних процесів в економіці та збільшити надходження бюджету для виконання соціальних функцій держави, зокрема, законопроектом передбачається:
1) змінити ставки податків і зборів з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови КМУ від 31.08.2011 р. №907 у 2012 році прогнозовані на рівні 107,9 та 109,4 відсотка відповідно;
2) перерахувати ставки акцизного податку на нафтопродукти та автомобілі з євро у гривні, оскільки індекси споживчих цін визначаються до показників у національній валюті;
3) збільшити ставки акцизного збору на всі види алкогольної продукції на 11,2 відсотка.
Пропонується ввести законопроект у дію з 01.01.2013 р.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»