• Посилання скопійовано

Розстрочені суми грошових зобов’язань погашаються починаючи з місяця надання такого розстрочення

Підприємство задекларувало до сплати значну суму ПДВ, але коштів на сплату наразі немає. Чи можна розстрочити сплату такого податкового зобов’язання?

Відповідно до ст. 100 Податкового кодексу України платник податків має право звернутися до органу державної податкової служби із заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу. Платник податків, який звернувся із заявою про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань, вважається таким, що узгодив суму такого грошового зобов’язання.
Розстрочені суми грошових зобов’язань або податкового боргу погашаються рівними частками починаючи з місяця, що настає за тим місяцем, у якому прийнято рішення про надання такого розстрочення.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»