• Посилання скопійовано

Великі платники податків мають стати на облік за новим основним місцем

Наказ Мінфіну від 11.09.2012 р. №986 "Про затвердження Порядку формування Реєстру великих платників податків та затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів"

Великі платники податків мають стати на облік за новим основним місцем

Мінфін прийняв зміни які регулюють постановку на облік великих платників податків (далі - ВПП) та формування Реєстру великих платників податків (далі - Реєстру).

Так до 15 жовтня поточного року ДПС направляє відповідне повідомлення кожному платнику податків, якого:

1) включено до Реєстру;

2) включено до Реєстру на поточний календарний рік і якого не включено до Реєстру на наступний календарний рік.

Платник податків, якого включено до Реєстру великих платників податків на наступний рік, подає заяву за формою N 1-ОПП до органу ДПС, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, за самостійно обраним новим основним місцем обліку.

ВПП, які не обліковуються в спеціалізованих органах ДПС, самостійно визначають нове основне місце обліку шляхом подання до обраного спеціалізованого органу ДПС заяви за формою N 1-ОПП не пізніше 15 листопада поточного року.

ВПП, які самостійно не визначилися з вибором спеціалізованого органу ДПС та не подали до ДПС форми 1-ОПП у визначений термін, центральний орган ДПС має право прийняти рішення про зміну основного місця обліку та переведення на облік у спеціалізований чи інший орган ДПС.

Для тих ВПП, які перебувають на обліку в спеціалізованих органах ДПС і не включені до Реєстру ВПП на наступний календарний рік, але які самостійно не перейшли на облік до органів ДПС за своїм місцезнаходженням, центральний орган ДПС має право приймати рішення переведення таких платників податків на обслуговування до органів ДПС за їх місцезнаходженням (крім випадків, коли стосовно платника податків прийнято рішення про припинення).

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»