• Посилання скопійовано

ДПСУ отримала 5 тисяч пропозицій стосовно реформування податкової політики

Під час збору пропозицій особлива увага приділяється думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі в малих містах та на депресивних територіях

ДПСУ отримала 5 тисяч пропозицій стосовно реформування податкової політики

Податкова служба отримала близько 5 тисяч пропозицій від платників щодо реформування податкової політики протягом останнього місяця. Про це повідомив Голова ДПСУ Олександр Клименко під час розширеного засідання Громадської ради.

Збір пропозицій відбувається в рамках розробки Програми лібералізації державної податкової політики до 2014 року. Цей документ відображатиме комплекс найбільш актуальних та затребуваних бізнесом інновацій у вітчизняній практиці оподаткування.

«Програма лібералізації формується за принципом паритетності інтересів держави та бізнесу. Вона стане нашою спільною „дорожньою картою”, керуючись якою ми будемо стабільно працювати наступні два роки», – заявив Голова податкової Олександр Клименко.

За його словами, під час збору пропозицій особлива увага приділяється думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі в малих містах та на депресивних територіях.

Для цього проведено понад 1500 комунікаційних сесій з бізнесом, провідними експертами, представниками громадськості. Встановлено понад 450 спеціальних скриньок для збору пропозицій громадян у письмовому вигляді. Висловити своє бачення необхідних податкових змін можна також через єдиний веб-портал ДПСУ, електронну пошту і соціальні мережі.

«Для нас дуже важливо врахувати регіональну специфіку та ті проблемні моменти із адмініструванням податків, що виникають на місцях. Ми не просто прислухаємося до пропозицій бізнесу. Ми орієнтуємося на них при плануванні своєї роботи. І попередній аналіз пропозицій продемонстрував, що очікування бізнесу переважно співпадають із планами уряду та податкової служби», – зазначив керівник податкової.

Відповідно до пропозицій, бізнес розраховує на зниження ставок і зменшення кількості податків, спрощення розрахунку та адміністрування податків, вдосконалення законодавчої бази.

Програму лібералізації державної податкової політики до 2014 року ДПСУ розробляє на виконання доручення Президента України. Основним завданням Програми є створення комфортних та зручних умов для бізнесу, зокрема в адмініструванні податків. При цьому передбачається збільшення податкових зборів за рахунок детінізації економіки.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»