• Посилання скопійовано

ДПСУ: збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності

Лист ДПСУ від 01.03.2013 р. №5165/7/15-2217п

ДПСУ: збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності

ДПСУ нагадала, що ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної зарплати, установленої на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг. 

Зокрема, роз'яснено, що у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати:

1) місячний (щоквартальний) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який внесений у грудні попереднього року за січень (І квартал) наступного року, перегляду не підлягає;

2) місячний (щоквартальний) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який буде сплачуватись у січні (I кварталі) за лютий (II квартал), і в подальшому відповідно сплачуватиметься за встановленими ставками збору згідно з вимогами п. 267.3 ПКУ, з урахуванням розміру мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного року;

3) сума збору, внесена суб'єктом господарювання за 1 місяць (квартал) під час придбання торгового патенту, щорічно обчислюється у відповідному розмірі від мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного (календарного) року.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»