• Посилання скопійовано

Про об’єкти оподаткування слід повідомляти протягом 10 днів після їх реєстрації

Платники податків мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування, пов’язані з його діяльністю, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття таких об’єктів

Про об’єкти оподаткування слід повідомляти протягом 10 днів після їх реєстрації

Платники податків незалежно від обраної ними системи оподаткування мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування пов’язані з його діяльністю. А саме, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього до органу Міндоходів, за встановленою формою.

Форма звітності №20-ОПП «ПОВІДОМЛЕННЯ про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів». 

Неподання у строки повідомлення про об’єкти оподаткування тягне за собою накладення штрафу:

на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень;

на юридичних осіб - 510 гривень.

У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу:

на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень;

на юридичних осіб - 1020 гривень.

Відповідальність за порушення встановленого порядку регламентована ст.117 ПКУ.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»