• Посилання скопійовано

Підставою для взяття на облік іноземних компаній є належна акредитація

Підставою для взяття на облік (внесення змін, перереєстрації) відокремленого підрозділу іноземної компанії, організації, у тому числі постійного представництва нерезидента, є належна акредитація (реєстрація, легалізація) такого підрозділу на території України

Підставою для взяття на облік іноземних компаній є належна акредитація

Міндоходів нагадало, що для взяття на облік постійні представництва нерезидентів та представництва іноземних юридичних осіб зобов'язані звернутися протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації (акредитації, легалізації) в установленому порядку до податкової інспекції за своїм місцезнаходженням.

Взяття на облік юридичних осіб як платників податків та зборів здійснюється за принципом "єдиного вікна" на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором.

Для взяття на облік представництво іноземної компанії або постійне представництво подає до податкової інспекції за своїм місцезнаходженням:

1) для представництв - заяву за ф. №1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів);

2) для постійних представництв - заяву про реєстрацію постійного представництва нерезидента як платника податку на прибуток за ф. №1-РПП;

3) копію документа, що підтверджує присвоєння коду ЄДРПОУ;

4) копію документа про реєстрацію, легалізацію, акредитацію чи засвідчення факту створення іншим способом.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»