• Посилання скопійовано

Для отримання ІТ-пільги необхідно подати відповідну заяву

Реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку звітного кварталу, з якого зазначений суб'єкт передбачає отримати право на використання особливостей оподаткування

Для отримання ІТ-пільги необхідно подати відповідну заяву

Міндоходів повідомило, що скористатися особливостями оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції (ІПП) може підприємство, яке протягом попередніх чотирьох послідовних звітних кварталів відповідає таким критеріям:

1) питома вага доходів суб'єкта від здійснення видів економічної діяльності становить не менш як 70 % доходів від усіх видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг;

2) первісна вартість основних засобів та/або нематеріальних активів суб'єкта перевищує 50 розмірів мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного року;

3) у суб'єкта відсутній податковий борг;

4) щодо суб'єкта судом не прийнято постанови про визнання боржника банкрутом.

Для отримання Свідоцтва суб'єкт ІПП подає до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням Реєстраційну заяву з позначкою "Реєстрація". 

Реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку звітного кварталу, з якого зазначений суб'єкт передбачає отримати право на використання особливостей оподаткування. 

Таким чином, подана заява та відповідність вищевказаним критеріям у кожному з чотирьох звітних кварталів є підставою для включення до Реєстру суб'єктів ІПП, які застосовують особливості оподаткування (Лист Міндоходів від 04.09.2013 р. №10464/6/99-99-19-03-02-15). 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»