• Посилання скопійовано

Порядок обліку платників податків – у новій редакції

Стосовно кожного платника податків, взятого на облік у контролюючому органі згідно з оновленим Порядком, формується облікова справа

Порядок обліку платників податків – у новій редакції

Мінфін своїм наказом від 22.04.2014 р. №462 вніс зміни до Порядку обліку платників податків і зборів.

Порядком, зокрема, установлено, що у разі перереєстрації кримських підприємців і отримання контролюючими органами відомостей держреєстратора про внесення змін до відомостей про місцезнаходження (місце проживання) платника або заяви за ф. №1-ОПП або за ф. №5-ОПП із позначкою "Зміни", облік таких платників здійснюється з урахуванням наступного: 

1) прийом заяв та документів від таких платників податків, а також взяття їх на облік здійснюються не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей з Єдиного державного реєстру або заяв від платників податків; 

2) платників податків, які змінили місцезнаходження/місце проживання до набрання чинності наказу і не були взяті на облік за новим місцезнаходженням, відповідні контролюючі органи ставлять на облік протягом двох днів після набрання чинності цим наказом.

Облік платників податків у контролюючих органах ведеться за податковими номерами.

Порядок набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Заплановано до друку в «ОВУ» №43 за 06.06.2014 р.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»