• Посилання скопійовано

Мінфін має намір переписати Податковий кодекс більш ніж на 50%

Pа результатами ревізії, навіть без змін податкових правил і ставок потрібно виправляти більше половини тексту ПКУ, у зв'язку з чим можливо його прийняття в новій редакції

Мінфін має намір переписати Податковий кодекс більш ніж на 50%

Заступний Міністра фінансів Олена Макеєва на своїй сторінці у Facebook зазначила, що в процесі розробки податкової реформи не лише обраховується вплив на бізнес та бюджет країни різних ставок податків. Першочерговим завданням є спрощення податкових правил та адміністрування податків, внесення ясності та розбірливості застосування податкових норм, встановлення об’єктивності та справедливості.

Що мається на увазі?

Спрощення - поліпшили мову викладення податкових правил та термінології. 

Ясність та розбірливість - виправили всі існуючі в кодексі помилки, виключили двозначності трактування норм та невизначеність. 

Справедливість – вводимо єдині правила для всіх, виключаємо неправомірні пільги, шукаємо баланс інтересів бізнесу та держави.

Що робить Мінфін зараз?

1) Проводить ревізію абсолютно всіх 357 статей існуючого Податкового кодексу;

2) Формує список статей, які підлягають перегляду та уточненню.

Вже зараз можемо з впевненістю сказати, що понад 50% тексту кодексу буде змінено. Податковий кодекс буде викладено у новій редакції, адже внесення окремих правок та уточнень в кожну статтю кодексу може призвести до збільшення невизначеностей та помилок.

"Я думаю, що абсолютно всі погодяться з тим, що основна проблема в податковому полі в нашій країні – це проблема адміністрування податків, проблема прискіпливих перевіряючих, які вільно тлумачать податкові правила та безпідставно донараховують як податки, так і штрафи", - зазначила вона.

На думку Макеєвої, якщо податкові правила будуть чітко та ясно прописані в документі, це допоможе зупинити свавілля податківців. А це буде означати економію часу, коштів та сил українського бізнесу. Окрім того, цього хотів саме бізнес – за результатами спілкування Міністерства фінансів з представниками 16 галузей економіки України – бізнес хоче простих, справедливих, та зрозумілих правил гри. Правил, за яких чесний платник податків не матиме потреби оскаржувати кожне своє право на життя у контролюючих органів та у судах.

Детальніше послухати про всі заплановані зміни до ПКУ можна у відеозверненні О.Макеєвої >>>

Новини по темі:

 - Мінфін пропонує встановити 0% ПДФО на всю мінімальну зарплату 

 - Мінфін хоче скоротити кількість груп «спрощенців» 

 - Податкова реформа: презентація від Мінфіну 

 - Мінфін визначиться з об'єднанням ПДФО та ЄСВ до кінця серпня 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»