• Посилання скопійовано

Новий порядок списання безнадійного податкового боргу - в проекті від Мінфіну

17 листопада Міністерство фінансів оприлюднило проект наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків»

Новий порядок списання безнадійного податкового боргу - в проекті від Мінфіну

Чому оновлюється Порядок?

Пунктом 101.5 ПКУ встановлено, що порядок списання безнадійного податкового боргу встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.  На сьогодні нормативно-правове регулювання, у тому числі, у податковій сфері здійснює Міністерство фінансів.

Попередня редакція Порядку затверджена ще наказом Міндоходів від 10.10.2013 р. № 577.

Таким чином, основною метою видання проекту наказу є скасування існуючої редакції Порядку, затвердженої Міндоходів, та видання нового наказу Мінфіну з метою приведення Порядку у відповідність до вимог ПКУ, положення про Мінфін та положення про ДФС.

Завантажити проект Порядку>>>

 

На кого поширюються норми Порядку

Дія цього Порядку поширюється на:

  • фізичних осіб (резидентів і нерезидентів),
  • юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування, і на які покладено обов'язок сплати податків та зборів. 

Норми цього Порядку не поширюються на податковий борг, що залишився непогашеним після ліквідації платника податків, не пов'язаної з банкрутством.

 

Куди надсилати зауваження та пропозиції до проекту

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта та аналізу його регуляторного впливу можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця (тобто до 17.12.2016 р.) за наступними адресами:

  • Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: Orlyansky@minfin.gov.ua.
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11,  м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»