• Посилання скопійовано

Залишився місяць, щоб скористатися правом на податкову знижку за наслідками 2015 року

ДФС нагадує, що громадянам, які мають право на податкову знижку за результатами 2015 року та бажають реалізувати таке право, необхідно заповнити та подати податкову декларацію про доходи до 31.12.2016 р.

Залишився місяць, щоб скористатися правом на податкову знижку за наслідками 2015 року

 ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що право фізичних осіб (резидентів) - платників ПДФО, які не є суб’єктами господарювання, на податкову знижку регламентується ст. 166 ПКУ.

Згідно з пп. 166.2.1 ПКУ до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами (квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів). При цьому, у зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Перелік витрат, які дозволено включати до податкової знижки з урахуванням відповідних обмежень до них, визначений пунктом 166.3 ПКУ:

— частина суми процентів, сплачених фізособою за користування іпотечним житловим кредитом;

— сума коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям;

— сума коштів, сплачених за здобуття середньої професійної або вищої освіти;

— сума коштів, сплачених за лікування;

— страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у межах недержавного пенсійного забезпечення;

— сума витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

— сума витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

— сума коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу;

— сума витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, в т. ч. на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Для отримання податкової знижки за 2015 рік громадяни повинні надати до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання фізичної особи, за яким вона береться на облік як платник податку у контролюючому органі) декларацію до кінця 2016 року за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. №859.

Також про податкову знижку нещодавно нагадувала ДФС у м. Києві>>

Аналітика від Дт-Кт: податкова знижка з ПДФО >>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»